Ronde van de Achterhoek 2018 1De derde editie van de hernieuwde Ronde van de Achterhoek start op zondag 18 augustus in Doetinchem. Daarmee kent de wielerkoers voor Nederlandse semi-professionele wielrenners en de beste Nederlandse amateurs opnieuw een nieuwe startlocatie. Waar de afgelopen twee jaren in Gendringen werd gefinisht, valt die eer in 2019 te beurt aan Terborg. Dit in het kader van het 600-jarig bestaan van de stad.

In Doetinchem zullen de eerste ploegen zich volgens het voorlopige programma omstreeks 10.00 uur melden, waarna de teams tussen 11.30 en 12.30 één voor één aan het publiek gepresenteerd worden. Het peloton, met daarin 25 teams, zal vervolgens om 13.00 uur officieel van start gaan vanaf het Simonsplein. Een uur later komen de renners daar nogmaals voorbij, waarna via een tocht door alle gemeentes van de Achterhoek koers wordt gezet richting Terborg. Daar zullen nog vijf lokale rondes verreden worden via Sivolde, Ulft en Etten.

Cees Bol won in 2018 de Ronde van de Achterhoek. Dit jaar komt de 23-jarige coureur uit voor Team Sunweb, wat duidelijk maakt welke talenten er actief zijn in de Achterhoekse wielerklassieker. Het Centrummanagement Binnenstad Doetinchem en de gemeente Doetinchem hebben dan ook spontaan en enthousiast positief gereageerd op het verzoek van het bestuur van de Ronde van de Achterhoek om de start van de Ronde van de Achterhoek 2019 te laten plaatsvinden in de binnenstad van Doetinchem.

Foto: Sportfoto.nl