Toertocht fotoEen dag voordat de wedstrijdrenners in actie komen, wordt de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden. Die staat daarmee in 2019 op zaterdag 17 augustus gepland. Wil je een mooie toch rijden, waarbij je een prachtig beeld krijgt van de Achterhoek en voor een groot deel het wedstrijdparcours van een dag later aflegt? Dan mag je deze toertocht echt niet missen!

LET OP! De volgende informatie behoort tot de toertocht van 2018 en zal nog worden aangepast voor de komende editie: Voor deelname aan de Ronde van de Achterhoek Toertocht kan gekozen worden tussen twee afstanden (120 kilometer of 175 kilometer), maar bijzonder is bovenal dat je kun starten op liefst zeven verschillende locaties. De hele ronde kan op alle locaties gestart worden. In Vorden, Doetinchem, Westendorp en Ulft kan gestart worden voor de halve ronde van 120 kilometer en in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden en Westendorp voor de halve ronde die eveneens 120 kilometer is.

 

Starttijden
Starten tussen 08:00 uur en 9:30 uur.

Finishen tot 16:00 uur.

 

Afstanden

Per startplaats zijn er 2 afstanden mogelijk:

1. Halve ronde West (start in Vorden, Doetinchem, of Ulft) van 130 kilometer of halve ronde Oost (start in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo) van 130 kilometer.

2. Hele ronde 175 kilometer

Van elke afstand is een kaartje beschikbaar met de route en calamiteitennummers.


Over de grote ronde

De grote ronde heeft startmogelijkheden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden en Doetinchem en deze voert U door de gemeentes Montferland, Oude IJsselstreek, Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem.

 

Over de halve ronde Oost
De oostelijke halve ronde kan gestart worden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Vorden en Groenlo en kent als routelus de lokaties Silvolde, Sinderen, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Beltrum, Ruurlo, Westendorp en Terborg.

 

Over de halve ronde West
De westelijke halve ronde start in Vorden, Doetinchem en Ulft en heeft ook een flinke inspanning van de klimmers nodig. De routelus loopt via Westendorp, Vorden, Toldijk, Hengelo, Laag Keppel, Doetinchem, Zeddam (de muur), Beek (Peeskesbult), ’s Heerenberg en Ulft.


 

 

Startlocaties
Er zijn zes startplaatsen; Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden, Doetinchem, en Ulft. Dit zijn tevens tussenstoplocaties, waar gratis een bidon bijgevuld kan worden of even een tussenstop te nemen is als rustpauze.:

Ulft: RTC De Wildt, Clubhuis aan Dr. Arienstraat 5, Ulft (hele ronde, halve ronde West & Oost)
Aalten: TWV De Peddelaars, Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, Aalten (hele ronde & halve ronde Oost)
Winterswijk: FTC Wenters, Steakhouse Vivaldi, Haartweg 2, Winterswijk – Miste (hele ronde & halve ronde Oost)
Groenlo: RTC Groenlo, Sportpark Den Elshof, Elshofweg 1, Groenlo (hele ronde & halve ronde Oost)
Vorden: VRTC Vorden, De Herberg, Dorpsstraat 10a, Vorden (hele ronde, halve ronde Oost & West)
Doetinchem: RTC De Zwaluwen, Clubhuis aan Fabriekstraat 47, Doetinchem (hele ronde & halve ronde West)

Extra tussenstop-locatie:
Als extra tussenstop-locatie en aanspreekpunt organisatie: Kulturhus de Vos, Halseweg 2, Westendorp

 

 

Centrale tussenstoplocatie
De centrale tussenstoplocatie van de toertocht-organisatie is:
Westendorp: Kulturhus de Vos, Halseweg 2, Westendorp 

 

Organisatie
De toertocht wordt georganiseerd in samenwerking met De Peddelaars Aalten, FTC Wenters, RTC Groenlo, VRTC Vorden, De Zwaluwen en RTC De Wildt, onder de vlag van de landelijke NTFU.

 

Aanmelden en kosten
Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wel mogelijk via de NTFU of via deze link: aanmelden toertocht Ronde van de Achterhoek.

De kosten bedragen 6 euro per deelnemer, NTFU-leden betalen slechts 5 euro.