Menu

16 Oktober Toertocht Ronde van de Achterhoek

Op zaterdag 16 oktober krijgt de amateurwielrenner de kans om de toertocht ‘Ronde van de Achterhoek’ te fietsen. De route is vergelijkbaar met de koers die op zondag 29 augustus door de (inter)nationale profrenners verreden werd.

Zaterdag 16 oktober zijn er drie locaties in de Achterhoek waar de toertocht gestart kan worden. Tussen 8.30 en 10.30 uur kan men starten vanaf Familierestaurant ’t Noorden aan de Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten, vanaf Sportpark Bijenkamp aan de Rietmolenseweg 5 in Eibergen en Eetcafé Jansen&Jansen aan Spalstraat 1 in Hengelo. Er zijn tweeroutes te rijden. De complete route van 150km, welke nagenoeg hetzelfde is als de profronde, en er is een halve ronde van 100km  . Het inschrijfgeld bedraagt €5,-. NTFU leden betalen €4,-. De voorinschrijving is gestart via de website van Fietssport https://www.fietssport.nl/toertochten/50660. Ook kan er ter plekke ingeschreven worden. Voor de eerste 100 inschrijvingen per locatie ligt er een leuke gadget van Outdoor Achterhoek klaar.

De route doorkruist het prachtige Achterhoekse landschap. Het typische coulisselandschap kenmerkt zich door de enorme afwisseling. Na elke bocht ontdek je weer een nieuw decor. Een deel van de route is onverhard en gaat over goede gravelstroken en kasseien. Onderweg kom je langs diverse gastvrije horecagelegenheden waar een stop gemaakt kan worden.

Meer informatie vind je op de website www.rondevandeachterhoek.nl en de website van fietssport www.fietssport.nl.