Menu

UCI-KNWU-Wielerkoers

UCI-KNWU-Wielerkoers 

Op zondag 27 augustus 2023 wordt voor de zesde keer de Ronde van de Achterhoek georganiseerd. Sinds 2021 is deze koers als Internationale UCI 1.2 wielerkoers voor professionals en elite/beloften z./contract. Zowel de start als de finish vindt dit jaar plaats in Groenlo aan de Ruurloseweg. Vanuit daar worden alle 8 Achterhoekse gemeenten aangedaan over een parcours van 200 kilometer.

In 2022 stond er weer een mooi parcours klaar voor de renners. Na de start reden de renners geneutraliseerd 5 km door Aalten. Op de Huiskermatedijk, in het buurtschap De Haart, startte de koers officieel. Vervolgens reden ze via Winterswijk Woold over diverse gravel- en klinkerstroken straks langs de grens met Duitsland. Via Groenlo ging het parcours richting westen. Langs Hengelo, over het racecircuit Varsselring en om Doetinchem heen. Om vervolgens door het Montferland te gaan. Uiteraard mocht de Peeskesbult niet ontbreken! De route kronkelde over authentieke weggetjes terug richting Aalten. Heel even leek het alsof het hier de Ronde van Vlaanderen betrof, maar nee, het was echt de Achterhoekse Hoogmis.

In Aalten reden de renners nog 4 lokale finishrondes.

Meer informatie over onder andere het parcours vind je in de Technische Gids (2022)

De wedstrijd werd in 2021 voor het eerst georganiseerd als UCI-koers en maakt sindsdien ook voor het eerst onderdeel uit van de Holland Cup, daar waar het de afgelopen 3 jaar een nationale KNWU-wielerwedstrijd was.