Menu

UCI-KNWU-Wielerkoers

UCI-KNWU-Wielerkoers zondag 12.30 uur-17.30 uur

Technische Gids (PDF)

Op zondag 29 augustus 2021 wordt voor de vierde keer de Ronde van de Achterhoek georganiseerd, dit jaar als Internationale UCI 1.2 wielerkoers voor professionals en elite/beloften z./contract.

De wedstrijd wordt dit voor het eerst georganiseerd als UCI-koers en maakt sinds dit jaar ook voor het eerst onderdeel uit van de Holland Cup, daar waar het de afgelopen 3 jaar een nationale KNWU-wielerwedstrijd was.De Ronde van de Achterhoek gaat dit jaar van start in het centrum van Boekenstad Bredevoort, vandaaruit worden alle 8 de Achterhoekse gemeenten aangedaan over een afstand van 200 kilometer, via Oost-Gelre naar Winterswijk en vanuit Winterswijk weer terug richting Bredevoort voor een 2e passage door de Boekenstad, daarna wordt er koers gezet richting Varsseveld, Ruurlo, Vorden, Hengelo, Hummelo, Hoog Keppel, om vervolgens via Wehl door het Montferland te trekken. Na het heuvelachtige Montferland trekt de koers terug richting Varsseveld via Netterden, Gendringen en Sinderen, om afsluitend nog een 5-tal plaatselijke ronden te rijden door en rondom Varsseveld.

Het deelnemersveld van de Ronde van de Achterhoek krijgt langzaam gestalte, het gaat een zeer internationaal deelnemersveld worden, natuurlijk zullen de Nederlandse continentale teams aan de start, maar ook de regionale teams zullen zeker niet vergeten worden. Later dit jaar zullen we het definitieve deelnemersveld bekend maken, maar de interesse vanuit alle hoeken in Europa is groot om naar de Achterhoek te komen.