Menu

Sponsor informatie

Bikes & Business

Sinds 2020 ontplooit de sponsorcommissie onder de noemer ‘Ronde van de Achterhoek Bikes & Business’ nieuwe initiatieven. De focus ligt niet meer alleen op de Ronde van de Achterhoek, maar ook op ondersteuning aan de breedtesport en het sporten voor iedereen mogelijk te maken.

Met verschillende evenementen stimuleren wij de interactie met onze sponsoren en tussen onze sponsoren onderling. De combinatie van de wielersport, gezelligheid en samen sportief bezig zijn gaat centraal staan bij al onze evenementen. Wij hebben sponsoren die de wielersport een warm hart toedragen en die willen netwerken. Het is onze uitdaging bedrijven die sponsor zijn van de Ronde, te laten ervaren dat hun investering in de Ronde van de Achterhoek zich ruimschoots terugverdient.

Programma

Zaterdag 28 augustus 2021

12.00 uur: Uniek Sporten Achterhoek – recreatief
14.00 uur: Handbike Open Klasse – open klasse Paracycling
16.00 uur: KNWU-Paracycling wedstrijd NK-niveau

Zondag 29 augustus 2021           

12.30 uur: UCI/KNWU-wielerkoers voor internationale profs

Zaterdag 16 oktober 2021

08.00 uur: NTFU-Toertocht voor wielerliefhebbers 110 en 160 km

De Ronde van de Achterhoek

Nadat de Stichting Wielerpromotion gedurende de periode 2006-2016 steeds in Gendringen een etappefinish van Olympia’s Tour heeft georganiseerd, werd in 2017  besloten geheel zelfstandig de Ronde van de Achterhoek te organiseren, met wisselende start- en finishplaatsen. Na 2017, 2018 en 2019 met topamateurs en semiprofs, wordt 2021 een internationale profkoers. Zondag 29 augustus 2021 is in Bredevoort de start en in Varsseveld de finish over 190 km parcours door alle acht achterhoekse gemeentes. Tevens zijn op verzoek van de partners provincie Gelderland en Achterhoek in Beweging als side-events op zaterdag 28 augustus 2021 de NTFU-Toertocht en KNWU-paracycling (recreatief/open klasse/wedstrijd) toegevoegd.

UCI-KNWU-Wielerkoers zondag 29 augustus 12.30 uur-17.30 uur

De wielerkoers kent een deelname van 25 ploegen, met internationale ploegen UCI 1.2, zoals de bekende opleidingsploegen. De wedstrijd, die telt voor de UCI-Holland Cup competitie,  wordt vanaf 16.00 uur live uitgezonden op TV Gelderland, met daarna samenvattingen voor o.a. Eurosport. Uiteraard ook via de social media live te volgen.

Uniek Sporten Achterhoek  zaterdag 28 augustus 12.00 uur                    

Om ook mensen met beperkingen te laten sporten, hebben we een recreatieve klasse waarin met duo-fietsen, Alinkers of Racerunners toch kan worden gesport over het speciale parcours in Varsseveld. Hiervoor werken we samen met Azora en de stichting Hersenletsel-on-Tour.

Handbike Open Klasse zaterdag 28 augustus 14.00 uur                                

Voor de paracycling liefhebbers, die geen KNWU-licentie hebben bieden we een uniek parcours. In deze open-klasse wedstrijd wordt deelgenomen door diverse revalidatieteams van ziekenhuizen.

KNWU-Paracycling  zaterdag 28 augustus 16.00 uur

Op NK-niveau is er een KNWU-wedstrijd paracycling met o.a. de nederlandse toppers handbikes.

NTFU-Toertocht zaterdag 16 oktober om 8.00 uur   

In 2018 en 2019 zijn circa 400 deelnemers in resp. Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden, Doetinchem en Ulft gestart voor hun eigen ronde, georganiseerd in een unieke samenwerking met zes lokale wielerverenigingen. Deze liefhebbers, waarvan circa 40% van buiten de Achterhoek, kozen voor de halve ronde van 110 km of de hele ronde van 160 km.  Er was veel lof over het onvoorspelbare parcours, dwars door de dorpen, maar ook de vele onverharde weggedeeltes, een promotie voor de regio Achterhoek als unieke fiets-regio.

 

Sponsoring

De ronde van de Achterhoek promoot op haar specifieke wijze de regio Achterhoek als fiets-regio. Over de wegen van de gemeentes Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk bepalen we ook in 2021 zelf het parcours van de wielerronde. Kortom een fantastisch regionaal evenement met unieke kansen voor promotie.

Financieel blijven we echter afhankelijk van de bijdragen van sponsors, want dat is naast overheidssubsidie onze andere inkomstenbron. Hef heffen van entreegelden is immers niet mogelijk. Om die redenen vragen wij Uw medewerking als sponsor om dit evenement in 2021 te kunnen organiseren.

Door uw sponsorbijdrage bereikt u het volgende:

 • Steun aan een attractief regionaal evenement (Achterhoek)
 • Invulling maatschappelijke verantwoordelijkheid
 • Publiciteit/TV-reclame afhankelijk van het gekozen pakket
 • Contacten met andere sponsors door deelname aan een VIP-programma bij de finish voor U, Uw collega’s, werknemers of klanten als relatiemarketinginstrument

Wij hebben uitgebreide mogelijkheden voor uw reclame en hospitality.

Media-aandacht

Uiteraard hebben we onze sponsors ook zoveel mogelijk aandacht gegeven in onze publiciteit rond het wielerweekend. Hoofdsponsor Achterhoek Nieuws via de Achterhoekse Courant, huis-aan-huis op alle 155.000 adressen in de Achterhoek met een extra katern over vier pagina’s.

De uitzendingen bij TV Gelderland en Eurosport trekken meer dan 100.000 kijkers via TV en face-book-livestream.

Zonder de medewerking van sponsoren is deze promotie voor de wielersport en uiteraard de gehele Achterhoek als toeristische trekpleister niet mogelijk. Daarom willen we graag enthousiast verder in 2021. Doet u ook mee? Vraag naar de uitgebreide mediakit en bekijk hieronder de sponsorpakketten.

Informatie over sponsoring

Sponsoring kan ook als maatwerk of (deels) in natura. Bel met onze PR-afdeling voor een afspraak.

Gerard van Balveren    
T: 06-54222150
Of mail naar vanbalverengerard@gmail.com
Ton Frazer    
T: 06-14501220

U ontvangt van ons een factuur. Onze bankrelatie is Rabobank NL96 RABO 0132 7047 06

Ronde van de Achterhoek SPONSORPAKKETTEN

1
Partner
 • Toegang VIP ruimte
 • Reclame-uitingen maatwerk
 • Microfoonreclame
 • Vermelding op finishboog
 • Logo vermelding op website
 • Deelname aan Bikes & Business (Platina)
vanaf € 5000,-
Aanmelden
2
Hoofdsponsor
 • Toegang VIP ruimte
 • Reclame uitingen bij VIP/finish
 • Microfoonreclame
 • Logo vermelding op website
 • Deelname aan Bikes & Business (Brons, Zilver of Goud)
vanaf € 1000,-
Aanmelden
3
Sponsor
 • Reclame uitingen parcours
 • Toegang sponsor-dorp
 • Microfoonreclame
 • Logo vermelding op website
vanaf € 300,-
Aanmelden
4
Vrienden
 • Advertentie in de Achterhoekse Courant
 • 155.000 adressen
 • Diverse advertentie mogelijkheden
vanaf € 100,-
Aanmelden