Menu

Wielercafé Ronde van de Achterhoek groot succes

Wielercafé Ronde van de Achterhoek groot succes

 Maandagavond 30 mei vulde de Terborgse Wijncentrale in Terborg met vele wielerliefhebbers. De gastvrije locatie was met de vele gesigneerde wielershirts omgetoverd tot een waar wielercafé. Gedurende deze avond werden (potentiele) sponsors, relaties en gasten getrakteerd op een avondvullend programma vol mooie wielerverhalen, muziek, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.

Ruim 80 mannen en vrouwen wisten de weg naar Terborg te vinden. De avond werd geleid door Domien Esselink. Hij startte de avond in gesprek met sponsor en wielerfanaat Gerrit Pfeiffer. Gerrit vertelde vol passie over de enorme uitdaging waar ze in de vooravond van staan, The Nordkapp Express. Een tocht van maar liefst 3000km welke 9 wielrenners afleggen in 10 dagen. Doel van deze sportieve uitdaging is geld inzamelen voor het Prinses Maxima Centrum. Gert Wielink, sportarts bij Jumbo Visma, die ook ooit naar de Noordkaap fietste, weliswaar met wat minder voorbereiding, vertelde oa over de succesvolle ploeg van dit moment.

Cabaretier, acteur, zanger maar bovenal wielerliefhebber Leo Alkemade speelde nummers zoals “In het Wiel” en de “Rode Lantaarn”. Zomaar termen uit de wielerwereld maar met songteksten vol achterliggende diepere betekenis. Ploegleider van Sensa-Kanjers voor Kanjers, Rens te Stroet lichtte onder andere toe hoe belangrijk deze opleidingsploeg hier in de Achterhoek is. Zo startten Koen Bouwman en Gijs Leemrijze hier hun carrière en reden zij onlangs met mooi resultaat de Giro. Tenslotte sloten oud-wielrenners Bart Voskamp en Gert Jacobs aan tafel. Mooie smeuïge anekdotes vlogen van links naar rechts. Ondertussen vermaakten de gasten zich zichtbaar, werd onderling veel genetwerkt en was na afloop de mogelijkheid eigen gebrouwen Oerbier van de eigenaar te proeven.

Het is Net Werken

De organisatie van de Ronde van de Achterhoek organiseerde deze avond als start van Zaken tussen de Spaken. Een netwerk met sponsoren en relaties die deze UCI koers door de Achterhoek, ook wel de Achterhoekse Hoogmis genoemd, mogelijk maken en houden. Naast dit wielercafé staan er zaken op de agenda om als wieler- en Achterhoek liefhebber samen te komen. Zo staat zondag 26 juni de toertocht Ronde van de Achterhoek gepland. Onder leiding van prominente renners is er de mogelijkheid om de toertocht te fietsen met een leuk programma. Maar ook is het mogelijk om op de dag van de koers (zondag 28 augustus) in één van de gastenwagens te stappen en de koers van dichtbij te beleven. Gedurende de dag is er uiteraard van alles te zien en te doen in het VIP dorp aan de start- en finishstraat in Aalten. Mogelijkheden voor sponsorpakketten staan op de website www.rondevandeachterhoek.nl

Ronde van de Achterhoek

Sinds afgelopen jaar is de Ronde van de Achterhoek een UCI 1.2 koers. Met maar liefst 25 (inter)nationale ploegen welke de gehele Achterhoek doorkruisen, is het een wielerevenement waarover nog lang nagepraat wordt. Het voortbestaan van deze gruwelijk mooie koers en de diverse side-events kan alleen met (financiële) steun van bedrijven, overheid en vrijwilligers.