Menu

Beau Duvigneau: ‘Het was een super dag’

Hoewel hij niet tot de top drie in de daguitslag behoorde, mocht er met Beau Duvigneau toch een renner uit de Achterhoek het podium betreden na afloop van de Ronde van de Achterhoek. De coureur uit Zutphen werd namelijk uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de koers. Niet gek, want nadat hij lange tijd in de kopgroep van twaalf mannen reed, bleef Duvigneau uiteindelijk als enige over en hield hij nog even solo stand. “Dit is een super mooie wedstrijd. Ik reed de hele dag in de kopgroep en kon in de finale toch nog redelijk voorin blijven. Het was een super dag.”

Voor Duvigneau was het sowieso al een mooie koers. De renner van het Vlasman Cycling Team kende veel mensen langs de kant en reed over wegen die hij ook goed kent. “Zutphen is net het randje van de Achterhoek”, vertelt hij. “We gingen vandaag dan ook wel echt over mijn trainingswegen en dat maakte het wel extra speciaal. Ik houd ook wel echt van wedstrijden als deze, met die gravelwegen. Het geeft wel iets extra’s. Zeker ook met dit weer, met een beetje regen. Ik vind het ook mooier om met deze regen te koersen, dan met dat stoffige, als het allemaal droog ligt.”

‘Hoop dat we weg zouden blijven’

En dus toonde de 24-jarige renner zich nadrukkelijk in eigen streek. Hij eindigde nog als achttiende, in de eerste groep, hoewel hij op meer had gehoopt. “Ik vond het vooral jammer dat we toch nog teruggepakt werden. Ergens had ik nog wel de hoop dat we gewoon weg zouden blijven.” Geen gekke gedachte, want veel van de grotere teams zaten mee in de kopgroep van twaalf. Niet alle ploegen waren echter tevreden met de situatie en dus kwam de eerste grote groep terug. Duvigneau: “Ik probeerde nog wel finale te rijden, maar je bent al wel best moe en dan is het gewoon lastig tegen toch nog relatief frisse renners uit het peloton.”

Foto: Sportfoto.nl