Menu

De Ronde van de Achterhoek 2021 wordt internationale profkoers

Nadat de Ronde van de Achterhoek in 2017, 2018 en 2019 een koers was met topamateurs en semiprofs, en er vorig jaar geen ronde was, wordt de ronde in 2021 een internationale profkoers. Zondag 29 augustus 2021 is de start in Bredevoort en de finish in Varsseveld met bijna 200 km parcours door alle acht Achterhoekse gemeentes. Als side-events is er op zondag  27 juni 2021 de NTFU-Toertocht Ronde van de Achterhoek en op zaterdag 28 augustus 2021 staat de paracycling centraal (recreatief/open klasse/NK-wedstrijd).

UCI-KNWU-Wielerkoers zondag 29 augustus

De wielerkoers, die telt voor de UCI-Holland Cup competitie, kent een deelname van 25 ploegen, met internationale profteams UCI 1.2, zoals de bekende opleidingsploegen. Ploegenpresentatie en start om 12.30 uur in Bredevoort. Na de route door de Achterhoek volgen nog enkele lokale ronden in Varsseveld, waar de finish om 17.30 uur aan de Dames Jolinkweg is.

NTFU-Toertocht zondag 27 juni

Op het parcours van de Ronde van de Achterhoek kan door toertocht-liefhebbers op diverse lokaties in de Achterhoek worden gestart voor hun eigen ronde, georganiseerd in een unieke samenwerking met zes lokale wielerverenigingen. De deelnemers kunnnen kiezen voor een halve ronde van 110 km of de hele ronde van 160 km.  Het parcours kent zowel verharde als onverharde weggedeeltes, een promotie voor de Achterhoek als fiets-regio.

Uniek Sporten Achterhoek  zaterdag 28 augustus

Om ook mensen met beperkingen mee te laten doen, staat deze dag in het teken van Uniek Sporten Achterhoek. Vanaf 12.00 uur is er een recreatieve klasse, waarin met duo-fietsen, Alinkers of Racerunners kan worden gesport op het speciale parcours op de Hofskamp in Varsseveld. Daarna is vanaf 14.00 uur het parcours voor de paracycling liefhebbers, die geen KNWU-licentie hebben. Er wordt een open-klasse wedstrijd handbike gehouden met deelname van diverse revalidatieteams van ziekenhuizen. Vanaf 16.00 uur is er op NK-niveau een KNWU-wedstrijd paracycling met de nederlandse toppers handbikes.