Menu

Neede middelpunt in Ronde van de Achterhoek 2024

Op zondag 25 augustus staat de UCI prof wielerkoers Ronde van de Achterhoek weer op de kalender. Deze ronde start en finisht dit jaar in Neede. Gemeente Berkelland, Achterhoek in Beweging en de organisatie van de Ronde van de Achterhoek zijn enthousiast over deze mogelijkheid.

 

In de afgelopen tijd zijn gemeente samen met Achterhoek in Beweging en de organisatie van de Ronde van de Achterhoek om tafel gegaan. Het bestuur van de organisatie is dan ook zeer verheugd dat Neede dit jaar de Ronde welkom heet.

 

Veel vrijwilligers nodig

Bij het organiseren van een zo groot sportevenement komt natuurlijk heel wat werk kijken. “Dan is het fijn dat de organisaties met elkaar een goede samenwerking hebben. We verwachten voor dit evenement een groot beroep te doen op de vrijwilligers van de wielervereniging uit Neede en wellicht Eibergen.”, aldus Herlinda ter Maat van de Ronde van de Achterhoek.

 

Prachtig sportevenement

Wethouder Sport, Arjen van Gijssel: “Ik vind het geweldig dat dit prachtige sportevenement kan starten en finishen in Neede. Het sluit ook nog eens mooi aan op de SEN-feesten.”

Behalve de wielerkoers zijn er die dag ook andere (sport)evenementen. Een vast onderdeel is Uniek Sporten. Dit onderdeel staat sinds 2021 op het programma van de Ronde van de Achterhoek. Naast het organiseren van de koers voor de (inter)nationale profs, krijgen gehandicapte sporters ook de mogelijkheid om zijn of haar koers te rijden.

 

Finishplek

Op dit moment wordt gekeken naar de meest geschikte plek om te finishen. Het is hierbij belangrijk dat de laatste 400 meter zo veel mogelijk vrij van obstakels is. De karavaan passeert Neede in de laatste 4 a 5 ronden van ca 7km alvorens de renners finishen.

 

Internationale wielerkoers

De Ronde van de Achterhoek is een internationale wielerkoers waar circa 25 ploegen aan deelnemen. Zij doorkruisen acht Achterhoekse gemeenten over een parcours van maximaal 200 km. Het parcours kent ook een kleine twintig gravelstroken, kenmerkend voor de Achterhoek.

 

Meer weten?

Meer informatie is te vinden op www.rondevandeachterhoek.nl en op de Facebookpagina rondevandeachterhoek. Ook is de Ronde van de Achterhoek te volgen op Instagram, Twitter en Linkedin.