Menu

Rick Ottema: ‘Wilden er een zware koers van maken’

Hoewel het Alecto Cycling Team uiteindelijk met de eerste drie renners over de streep ging, waren er zondag ook weldegelijk andere teams die aanspraak maakten op de zege in de Ronde van de Achterhoek. Daar was het Metec-TKH Cyclingteam er zeker één van. Zij namen zelfs het heft in handen in het peloton en zagen het mede daardoor ook een flinke afvalkoers worden. Uiteindelijk zat Rick Ottema namens het team mee in de kopgroep van vier, waaruit Marco Doets uiteindelijk wegreed en won. “Dat er één van Alecto wint was voorspelbaar, aangezien ze met twee op vier mee zaten”, aldus Ottema.

Voor Ottema was het uiteindelijk een dag met gemengde gevoelens. Een knieblessure zorgde ervoor dat hij dit jaar een flink deel van het seizoen moest missen. Sinds eind juni is de inwoner van Leeuwarden weer terug in koers. “Voor mij persoonlijk was het weer de eerste klassieker waar ik een positief gevoel aan over gehouden heb sinds mijn knieblessure”, vertelt hij “Dat was wel het positieve van de dag.” Hij keek ook terug op een leuke wedstrijd om te rijden. “Het parcours is zeer uitdagend en leuk met die gravelwegen. Ook is het mooi dat er een nationale klassieke is met een lengte van 200 kilometer.”

Maar bij Metec-TKH hadden ze natuurlijk liever een ander resultaat gezien. “Het plan was om er vanaf het begin een zware koers van te maken en de sprinters uit te spelen”, kijkt Ottema terug. “Uiteindelijk liep dat niet zoals gepland en moesten we omschakelen. In de finale kwam ik bij toeval terecht in die kopgroep en probeerde ik ook nog enigszins de groep te vertragen, zodat we toch nog konden winnen. Helaas begon Marco al snel alleen aan het avontuur.”

‘Zeker niet gestolen’
Hard werken of niet, uiteindelijk stonden Ottema en zijn ploeggenoten dus met lege handen. “We hebben er inderdaad hard voor gewerkt en zijn niet beloond. Arvid werd gehinderd in de sprint door een valpartij. Daardoor kwam hij niet aan het sprinten toe. Dat maakt het wel extra zuur.” Dat Doets uiteindelijk won, daar kon Ottema nog wel mee leven. “Marco is een harde werker met nog weinig grote overwinningen. Dit succes gun ik hem ook heel erg! Natuurlijk was het jammer voor ons, maar hij heeft het zeker niet gestolen.”

Foto: Sportfoto.nl – Rick Ottema in tweede positie, achter de uiteindelijke winnaar Marco Doets.