Menu

Theatrale warming-up voor Ronde van de Achterhoek

Vooruitkijkend op de wielerkoers organiseert de Ronde een waar wielertheater in Groenlo. Vanuit de Oude Calixtuskerk is maandagavond 19 juni een avondvullend programma waarin vanuit het verleden naar het heden van de wielerwereld wordt gekoerst. Een avond vol bijzondere gasten met hun anekdotes, een muzikale omlijsting en uiteraard Achterhoekse gastvrijheid.

Maandagavond 19 juni gaan om 19.00 uur de deuren van de Oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat 5 in Groenlo open. Die avond is iedere inwoner, wielerliefhebber, Achterhoeker welkom om te genieten van een avond vol Achterhoekse gastvrijheid en gezelligheid. Onder leiding van Marc Janssen schuiven diverse gasten aan tafel. In het ca. drie uur durende avondprogramma wordt vanuit het verleden met diverse toonaangevende (oud) renners gekoerst richting de hedendaagse wielerwereld. Joop Ribbers, Arie Hassink en Frits Schür schreven geschiedenis. Maar ook de zesvoudig touretappe winnaar is aanwezig. Grollenaar Tristan Hofman mag uiteraard niet ontbreken en zo ook ambassadeur van de Ronde, Koen Bouwman schuift aan om wellicht te vertellen over de onlangs verreden Giro waar hij zich als een meesterknecht heeft bewezen. Om te laten zien dat de jeugd de toekomst heeft, laat oa Bas Tietema zien hoe het in het hedendaagse koersen er aan toe gaat. Omdat de organisatie van de Ronde van de Achterhoek het Uniek Sporten een warm hart toedraagt, is ook tijdens deze avond hier aandacht voor. Sporters op Olympisch niveau geven een inkijkje bij hun onderdeel van het aangepast sporten.

De organisatie is blij met deze avond op een zeer bijzondere locatie. De locatie leent zich bij uitstek voor een dergelijk evenement. Omdat zowel de start als de finish van de Achterhoekse Hoogmis dit jaar in Groenlo plaatsvindt, is het passend dat het wielertheater hier georganiseerd wordt. Zo wordt Groenlo maar ook de rest van de Achterhoek “opgewarmd” richting koers. Ook voor de niet fanatieke fietser is het een avond welke muzikaal omlijst wordt door twee heren wie gepokt en gemazeld zijn in de Achterhoekse muziekscene. De entreeprijs van €15 is inclusief alle drankjes en hapjes.

Tickets zijn te bestellen via link van Flexitickets  https://events.flextickets.nl/event/rondevandeachterhoek-wielertheater