Menu

Uitbreiding activiteiten 2022 Ronde van de Achterhoek

Afgelopen week evalueerde de organisatie de gehele Ronde van de Achterhoek 2021. Nadat 16 oktober jl. de toertocht over het parcours van de koers is verreden, vond de evaluatie plaats. Tegelijkertijd kijkt de organisatie direct door naar het volgende jaar. Hiervoor zijn grootste plannen.

De gehele organisatie kijkt terug op een geslaagde en een bijzondere editie. Begin van het jaar zag het er niet naar uit dat de koers in augustus gereden kon worden. Vele wedstrijden werden geannuleerd door corona. Zowel de koers als diverse wedstrijden voor Unieke Sporters, konden eind augustus gelukkig alsnog doorgaan onder speciale afspraken en regels. Ook de toertocht, over hetzelfde prachtige parcours door de Achterhoek, werd onlangs door bijna 400 vrouwen en mannen gereden.

De kritische en leerzame punten uit 2021 pakt de organisatie serieus op. Voor 2022 hebben zij direct weer nieuwe mooie plannen gemaakt. De Internationale UCI wielerkoers staat reeds op de internationale wielerkalender op de datum van zondag 28 augustus. De toertocht staat vooralsnog gepland voor eind juni. Ook is er ruimte en zijn er ideeën voor nieuwe plannen.

Zo staat het NK Paracycling Handbike Criterium hoog op de agenda voor eind september op het parcours bij Van Raam in Varsseveld.

Nieuw zijn ook de plannen voor het betrekken van de jeugd, middels een NK selectiewedstrijd voor Nieuwelingen jongens en meisjes en Junioren mannen en vrouwen. Waarschijnlijk wordt dit in maart georganiseerd. Hierbij leggen deze categorie fietsers zowel een tijdrit, een criterium als een omloop af tijdens een heel weekend.

De organisatie van de Ronde van de Achterhoek beoogt met deze plannen een prachtig en uniek evenement welke gericht is op breedtesport. Iets wat geheel uniek is voor Nederland.