Menu

Winnaar Marco Doets: ‘Hier winnen voelt goed’

‘Hier winnen voelt goed’
Hij kon zijn feestje vroeg vieren. Marco Doets won zondag solo de Ronde van de Achterhoek. Nadat hij zag dat het flink uitgedunde peloton hem niet meer zou achterhalen, kon hij rechtop gaan zitten en met zijn armen in de lucht over de streep rijden. Een mooie zege voor de renner van het Alecto Cycling Team. Eén waar hij na afloop dan ook zeker blij mee kon zijn. “Deze overwinning zegt mij dat ik een heel goed seizoen rijd en ik krijg hier nu denk ik loon naar werken”, aldus Doets. “Het voelt goed aan om hier te winnen. Ook als je kijkt naar hoe het hier leeft. In deze regio is dit denk ik wel een grote wedstrijd.”

Doets deed zijn verhaal na een zware wedstrijd. Dat viel na de koers ook wel aan de gezichten van de renners af te lezen. “Het was in het begin natuurlijk nat, dus dat zorgde wel voor wat hectiek en op die offroad stroken wil iedereen elke keer vooraan zitten. Het was de hele dag vechten voor je plek. Ik denk dat je dat uiteindelijk ook ziet aan de groep die achter mij sprint. Die was ook niet meer zo groot, dus het is wel een slijtageslag geweest. Ik denk dat het weer, de stroken en een beetje de hectiek het een heel zware wedstrijd maakten.”

Alles of niets
In de finale reed Doets weg bij drie medevluchters. “Toen we op een kilometer of vijftig voor de streep de kopgroep terugpakten begon het spel opnieuw”, kijkt hij terug. “We sprongen constant met één of twee mannen van onze ploeg mee. Uiteindelijk kwam ik met een ploeggenoot en twee anderen weg te zitten. Achter ons probeerden de renners van VolkerWessels het dicht te rijden. Op een gegeven moment werd het tien seconden en dacht ik, ik moet iets proberen. Toen ben ik alles of niets gegaan.”

Foto: Sportfoto.nl